• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • +30 2410 684319

Δρ Σπυρίδων Λουτρίδης

Ο Σπυρίδων Λουτρίδης είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός της Πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ, κάτοχος διπλώματος M.Sc in Noise and Vibration Studies του πανεπιστημίου του Southampton και διδακτορικού διπλώματος στις μη καταστροφικές τεχνικές ελέγχου με επεξεργασία στοχαστικού σήματος.

Επιστημονικά, δραστηριοποιείται στους τομείς των αισθητήρων και μετρήσεων, της επεξεργασίας στοχαστικού σήματος και της ακουστικής. Ιδιαιτέρως έχει ασχοληθεί με τεχνικές μη καταστροφικού ελέγχου για ανίχνευση βλαβών σε ηλεκτρομηχανικά συστήματα καθώς και με μεθόδους ανίχνευσης συντονισμών. Ορισμένες από τις παραπάνω τεχνικές, χρησιμοποιούνται σήμερα σε εμπορικά μετρητικά συστήματα που προορίζονται για τη μέτρηση των χαρακτηριστικών μεγαφώνων και των ακουστικών ιδιοτήτων ενός κλειστού χώρου.

Από το 1997 είναι καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας, διδάσκοντας αντικείμενα που αφορούν στην τεχνολογία αισθητήρων, την επεξεργασία σήματος και τις τηλεπικοινωνίες. Έχει δημοσιεύσει ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών και τεχνικών άρθρων σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά στις επιστημονικές περιοχές της ακουστικής, της τεχνολογίας μετρήσεων και της επεξεργασίας στοχαστικού σήματος.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, του συλλόγου Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής.

Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία εδώ:

http://www.teilar.gr/person.php?pid=184

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:
(πρώην) Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
Π.Μ.Σ. «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Συστήματα Αυτοματισμών»
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (πρώην Τ.Ε.Ι.)
Λάρισα
Τ.Κ. 41110

Τηλέφωνα:
+30 2410 684 319
+30 2410 684 577
+30 2410 684 325
+30 2410 684 302

Email:
msc.electr@teilar.gr

Χάρτης