• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • +30 2410 684319

Θερινό Σχολείο στα Ασαφή Γνωσιακά Δίκτυα

Οργάνωση Θερινού Σχολείου στα Ασαφή Γνωσιακά Δίκτυα με τίτλο

«Ασαφή Γνωσιακά Δίκτυα: Μέθοδοι, Αλγόριθμοι Εκμάθησης και Υπολογιστικά Εργαλεία για Μοντελοποίηση και Λήψη Αποφάσεων»

4-8 Ιουλίου 2016 (5 ημέρες)

Τόπος: Βόλος, DOMOTEL XENIA VOLOS, Ελλάδα

Δρ. Ελπινίκη Παπαγεωργίου

Τμήμα Πληροφορικής

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Λαμία

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

www.epapageorgiou.com

 

Το Θερινό Σχολείο – Περιγραφή

Το θερινό σχολείο στα Ασαφή Γνωστικά Δίκτυα (ΑΓΔ) έχει ως στόχο να παρέχει στους συμμετέχοντες ουσιαστικές γνώσεις και υπολογιστικές τεχνικές για τις βασικές εννοιες, μεθοδολογίες μοντελοποίησης, αλγορίθμους εκμάθησης/εκπαίδευσης, βελτιστοποίησης και σύγκλισης των Ασαφών Γνωστικών Δικτύων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην πραγματοποίηση πραγματικών περιπτώσεων χρήσης χρησιμοποιώντας αλγορίθμους και κώδικες που υπάρχουν στη βιβλιογραφία, καθώς και το νεό (και παγκοσμίως μοναδικό) εργαλείο λογισμικού που ονομάζεται FCM Wizard. Ποικίλες εφαρμογές σε διαφορετικούς τομείς έρευνας και τεχνολογίας θα διερευνηθούν και θα μοντελοποιηθούν με τη χρήση των προηγμένων τεχνικών ΑΓΔ.

 

Τι είναι τα Ασαφή Γνωσιακά Δίκτυα:

Τα Ασαφή Γνωσιακά Δίκτυα είναι γράφοι μοντελοποίσης και αναπαράστασης γνώσης που διαθέτουν μηχανισμούς ανατροφοδότησης και αλγορίθμους εκπαίδευσης. Συνδυάζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της Ασαφούς Λογικής, Νευρωνικών Δικτύων, Έμπειρων Συστημάτων, Σημασιολογικών Δικτύων, και γνωσιακών χαρτών, κερδίζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια σε θέματα μοντελοποίησης και λήψης αποφάσεων. Αποτελούνται από κόμβους που συνδεόνται με βάρη μεταξύ τους.

Από την προοπτική της τεχνητής Νοημοσύνης, τα ΑΓΔ είναι δυναμικά δίκτυα με δυνατότητες μάθησης, όπου αν όλο και περισσότερα δεδομένα είναι διαθέσιμα για τη μοντελοποίηση του προβλήματος, το σύστημα προσαρμόζεται καλύτερα και επιτυγχάνει μια βέλτιστη ή αποδεκτή λύση. Το ερευνητικό ενδιαφέρον πάνω σε αυτά επιταχύνθηκε λόγω των δυναμικών χαρακτηριστικών τους και των ικανοτήτων μάθησης. Αυτές οι δυνατότητες τα καθιστούν ιδιαίτερα χρήσιμα για την μοντελοποίηση, την ανάλυση και τη λήψη αποφάσεων σε διάφορους τομείς, όπως έλεγχος, ιατρική, τηλεπικοινωνίες, στρατηγικός σχεδιασμός, επιχειρηματική ευφυϊα κτλ.

Στα πλαίσια του θερινού σχολείου θα πραγματοποιηθούν χρήσιμες ασκήσεις σε περιπτώσεις χρήσης και πραγματικά προβλήματα σε θέματα, μοντελοποίησης, πρόβλεψης και λήψης αποφάσεων. Επίσης θα διερευνηθεί η χρησιμότητα και εφαρμογή των ΑΓΔ σε διάφορα προβλήματα που ενδιαφέρουν τους συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη χρήση των Ασαφών Γνωσιακών Δικτύων θα δημοσιευθούν σε ειδικό τεύχος περιοδικού Υπολογιστικής Νοημοσύνης.

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Απευθύνεται σε όλους τους ερευνητές, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς, καθώς και ακαδημαικό και επιστημονικό προσωπικό Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις δυνατότητες μοντελοποίησης και λήψης αποφάσεων των ΑΓΔ.

 

Πληροφορίες - Εγγραφή

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Θερινό Σχολείο και τις δυνατότητες εγγραφής βρίσκονται στην ιστοσελίδα: www.fcmwizard.com/SummerSchool/.  Μπορείτε να επισκεφθείτε και τη σελίδα στο Facebook.

Για τους Έλληνες φοιτητές, μεταπτυχιακούς, υπ. διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Θερινό Σχολείο, υπάρχει ειδική μειωμένη τιμή εγγραφής.

 

Επικοινωνία - Υπεύθυνη Οργάνωσης

Δρ. Ελπινίκη Ι. Παπαγεωργίου

  • Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
  • Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:
(πρώην) Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
Π.Μ.Σ. «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Συστήματα Αυτοματισμών»
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (πρώην Τ.Ε.Ι.)
Λάρισα
Τ.Κ. 41110

Τηλέφωνα:
+30 2410 684 319
+30 2410 684 577
+30 2410 684 325
+30 2410 684 302

Email:
msc.electr@teilar.gr

Χάρτης