• Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • +30 2410 684319

Αντικείμενο – Σκοπός

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου θεωρητικών και εφαρμοσμένων γνώσεων σε  σύγχρονες ενεργειακές τεχνολογίες , αυτοματισμούς και συστήματα μετρήσεων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση ικανών και εξειδικευμένων στελεχών με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά την απασχόληση σε φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, η παροχή γνώσεων για την ανάπτυξη έρευνας σε ενεργειακά θέματα και θέματα αυτοματισμών αλλά και η προετοιμασία των αποφοίτων για περαιτέρω μεταπτυχιακές σπουδές που οδηγούν στη λήψη διδακτορικού τίτλου σπουδών από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Το Π.Μ.Σ. παρέχει την απαραίτητη υποδομή εκπαίδευσης ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν να χειριστούν σύνθετα και εξειδικευμένα προβλήματα. Η δομή του προγράμματος επιτρέπει την απόκτηση γνώσεων σε θέματα αιχμής σε ενεργειακά θέματα και αυτοματισμούς.

Η εξειδίκευση γίνεται ουσιαστικότερη με την επιλογή του αντικειμένου της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.

Για την επίτευξη των παραπάνω το ΠΜΣ παρέχει στους φοιτητές θεωρητική κατάρτιση αλλά και εφαρμοσμένες γνώσεις βασισμένες στην εκπόνηση υποδειγματικών εργασιών σε κάθε μάθημα από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Επίσης, διοργανώνει εκδηλώσεις για να φέρει σε επαφή τους φοιτητές με αναγνωρισμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:
(πρώην) Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
Π.Μ.Σ. «Ενεργειακές Τεχνολογίες και Συστήματα Αυτοματισμών»
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (πρώην Τ.Ε.Ι.)
Λάρισα
Τ.Κ. 41110

Τηλέφωνα:
+30 2410 684 319
+30 2410 684 577
+30 2410 684 325
+30 2410 684 302

Email:
msc.electr@teilar.gr

Χάρτης